Alzheimer cafe Diemen Programma 2020


22 januari, 2020

Het Alzheimer Café Diemen is een trefpunt voor mensen die op de één of andere manier te maken hebben met dementie: patiënten en hun partners, familie en bekenden, verzorgenden en hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Elke tweede dinsdag van de maand vindt een café-avond plaats. Iedere keer wordt een ander thema besproken en is er ruimte voor ontmoeting met anderen en uitwisseling van ervaringen.

Het Café is open vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis!

Waar: Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam

Programma 2020 

 

11 februari – Kunst verbind

De avond staat in het teken van de kracht van kunst. We zullen eerst luisteren naar een gastspreker die ons meeneemt in de wereld van beeldende kunt en wat kunst voor mensen kan betekenen. Daarna gaan wij zelf aan de slag! Deze avond is samen georganiseerd met diversiteitsland en het Alzheimer Theehuis in de Indische buurt.

 

10 maart - De verschillende verschijningsvormen van de ziekte van Alzheimer.

Alzheimer uit zich bij iedereen op een andere manier, want iedereen is uniek.

Vanavond komt Nienke Scheltens, neuroloog en als onderzoeker verbonden aan het Alzheimer CentrumAmsterdam UMC. Ze vertelt over haar onderzoeken en verschillende verschijningsvormen.

 

14 april - Dementie en “out of the Box”, gespreksonderwerpen die verbinden.

Vanavond komt Lisette de Groot vertellen over project 1330. Voor jong en oud biedt 1330 een gesprek met inhoud. In een box zitten 101 kaartjes met uitdagende vragen over allerlei onderwerpen.

 

12 mei - Dementie en de wet Zorg en Dwang.

De nieuwe wet Zorg en Dwang, die vanaf januari 2020 van kracht is gegaan, neemt veel vragen met zich mee. Inge Note, specialist ouderengeneeskunde en WZD functionaris bij Magentazorg, komt er vanavond over spreken. Hoe stimuleert deze wet meer mogelijkheden voor burgers en wat kan de wet doen om vrijheid beperkende maatregelen te ontmoedigen.

 

9 juni - Muziek beweegt en verstilt; over de werking van muziektherapie.

Dat muziek een bijzonder helend effect heeft op mensen met dementie is bekend. En natuurlijk niet alleen voor mensen met dementie. Vanavond gaan we dit allemaal ervaren. Muziektherapeute Cornelia Wiemers van Crescenda neemt ons mee in een interactieve avond waarin we met elkaar zowel de verstillende als de activerende werking van muziek ervaren.