Start pilot budgetgesprekken voor huurders Rochdale


28 april, 2020

In samenwerking met de gemeente Amsterdam, woningbouwcorporatie Rochdale, Doras en SEZO start MaDiZo vanaf 21 april in Zuidoost ook met het aanbieden van budgetgesprekken. Huurders van Rochdale krijgen bij het tekenen van een huurcontract een gesprek op maat aangeboden, wanneer er behoefte is om overzicht te krijgen in hun financiën.

In het budgetgesprek  wordt gekeken naar de mogelijkheden van toeslagen, kansen voor minimaregelingen en andere voorzieningen. Ook wordt gekeken naar het effect van de coronacrisis op het huishoudboekje van huurders, en of zij in aanmerking komen voor regelingen. De verwachting is dat  huurders gemiddeld  € 500,- kunnen besparen.

Financiële weerbaarheid huurders vergroten

Met de budgetgesprekken hopen we eerder de signalen van mogelijke financiële kwetsbaarheid en daarmee kans op schulden op het spoor te komen. Daarmee kunnen grotere problemen voor de huurder worden voorkomen. Daarnaast is de verwachting dat dit effect heeft op het aantal toekomstige huurachterstanden.Tijdens het energieadviesgesprek wordt er gekeken naar voorzieningen en bespaartips op gebied van energieverbruik.

Lees meer over budgetadvies op maat.