Start budgetadvies en hulp bij geldproblemen aan studenten


5 juni, 2020

In samenwerking met DUWO woningbouwcorporatie voor studenten start het jongerenteam van MaDiZo vanaf juni met het bieden van budgetadviesgesprekken aan studenten in Amsterdam Zuidoost. Nieuwe huurders van DUWO krijgen bij het tekenen van een huurcontract een gesprek op maat aangeboden, wanneer er behoefte is om overzicht te krijgen in hun financiën. Daarnaast bieden we in het kader van vroegsignalering de studenten een helpende hand bij huuracherstand. 

Verhuizen brengt veranderingen met zich mee. Ook financieel verandert er veel voor studenten en krijgen ze te maken met meer kosten en  andere uitgaven. In het budgetadviesgesprek wordt gekeken naar de mogelijkheden van zorgtoeslagen, kwijtschelding lokale belastingen en andere voorzieningen.

Gratis financieel advies
De budgetcoaches zijn op locatie aanwezig voor de budget- en energieadviesgesprekken. Wanneer er sprake is van een huurachterstand nemen we contact op met studenten om te helpen bij eventuele geldproblemen of schulden. “We hopen studenten eerder aan te sporen om hulp te zoeken en daarmee te voorkomen dat de schulden zich opstapelen. Hiermee kunnen grotere problemen worden voorkomen voor de studenten”, vertelt Maartje Hettinga, teamleider jongeren SHV.

Meer informatie
De MaDi budgetcoach is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Neem contact op voor een afspraak via:

Telefoon en whatsapp: 06 – 386 773 01 of 06 – 434 574 95
E-mail: jongerenloket@madizo.nl
Chat op madizo.nl

 

Een samenwerking van: