'Dit is Fit’: een activiteit als medicijn!


17 november, 2020

Hebt u dat ook weleens? Ergens in uw lichaam voelt u een zeurende pijn. Of u zit al langer niet lekker in uw vel. U wilt ervan af, maar u weet niet hoe. U maakt een afspraak bij de huisarts en er blijkt lichamelijk niks aan de hand te zijn. De huisarts stelt voor om te praten met een welzijnscoach van Welzijn op Recept van MaDiZo. Het overkwam de deelnemers van de training ‘Dit is Fit’.

Deelneemster ‘Dit is Fit’: “Ik heb van de trainer geleerd om voor een gezonde levensstijl te kiezen. Dat het echt een keuze van mijzelf is. Want daar liep ik tegenaan. Voor mijzelf kiezen.”

Een klacht hoeft niet medisch van aard te zijn, maar kan wel te maken hebben met uw gemoedstoestand. Door  u te richten op een activiteit waar u veel positieve energie uit haalt, kunt u zich al snel weer wat beter voelen. Een activiteit zoals nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe of oude hobby oppakken of een educatieve training zoals ‘Dit is Fit’. De welzijnscoach helpt u bij het vinden van een passende activiteit.

‘Dit is Fit’
De training ‘Dit is Fit’ motiveert mensen om gezonder te leven en om meer te bewegen. Op een leuke manier ontdekken de deelnemers wat gezonde voeding met je doet en hoe lekker gezonde voeding kan zijn. De combinatie gezonde voeding en meer bewegen vermindert gevoelens van stress. De training leert deelnemers ook om te gaan met stress en om te gaan met een vorm van verslaving. Zo zijn er meer leuke activiteiten bij u in de buurt.

Is Welzijn op Recept ook iets voor u? Vraag uw huisarts naar de mogelijkheden voor verwijzing naar de welzijnscoach van MaDiZo. Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de welzijnscoach via: 

Gebied Gaasperdam
Welzijnscoach Vahsitha Comvalius
M. 06 -203 626 08
E. v.comvalius@madizo.nl
Werkdagen: maand, dinsdag, donderdag en vrijdag 

Gebied Bijlmer-Oost en Bijlmer-Centrum
Welzijnscoach Sharona Breepoel
M
. 06 - 822 417 78
E. welzijnoprecept@madizo.nl.
Werkdagen: woensdag, donderdag en vrijdag

Lees hier meer informatie