MaDi Amsterdam Zuidoost is nu Buurtteam Amsterdam.  Wilt u online een afspraak maken? Ga naar www.buurtteamamsterdam.nl/zuidoost en vul het contactformulier in.

Ga naar de nieuwe website van MaDi Diemen www.madidiemen.nl.

Orde in de post met hulp van vrijwilligers


2 september, 2018

Een geordende administratie ligt aan de basis van een schuldenvrij leven. Maar is ook een voorwaarde om geholpen te kunnen worden, wanneer het is misgelopen. Bij mensen die in de problemen zitten wordt de post vaak niet geopend en stapelt de binnenkomende post zich op, waardoor ze nog meer het overzicht verliezen. Hierdoor komen ze steeds dieper als een neerwaartse spiraal in de problemen. De postsorteergroep van MaDiZo die geheel uit vrijwilligers bestaat biedt uitkomst.

Hulp nodig bij het sorteren van de post?
De postsorteergroep van MaDiZo helpt elke donderdag van 9.00 – 12.00 uur cliënten met het ordenen van meegebrachte post op het hoofdkantoor van MaDi, Karspeldreef 1009 in Amsterdam Zuidoost. Iedereen die hulp nodig heeft bij het ordenen van de post, kan zich opgeven.Opgeven voor de post sorteergroep kan via T. 020 - 314 16 18

 

Onze vrijwilligers
De postsorteergroep wordt uitgevoerd door een vaste groep vrijwilligers onder leiding van de vrijwilligerscoördinator van MaDiZo. Op donderdag 6 september was er een team van 18 vrijwilligers van de Nationale Nederlanden bij MaDi op bezoek om samen cliënten te helpen orde te scheppen in de stapels post die ze meebrengen. Het team heeft zich via Stichting van Schulden naar Kansen bij de MaDi gemeld voor vrijwilligerswerk.

Caroline de Jong, coördinator vrijwilligers: “Ik zie, net als vandaag, vaak mensen met koffers vol post het kantoor binnen wandelen. Met de waardevolle samenwerking met vrijwilligers kunnen we meer cliënten helpen met het ordenen van de post en op weg helpen naar een nieuwe start”.

Hulp bij geldproblemen
Is er sprake van geldproblemen? Zijn er rekeningen die niet betaald kunnen worden? Het kan iedereen overkomen. Als er niks aan gedaan wordt, worden de problemen alleen maar groter. Lees hier wat u kunt doen om eruit te komen.