MaDi Amsterdam Zuidoost is nu Buurtteam Amsterdam. Ga naar de website www.buurtteamamsterdam.nl
MaDi Diemen blijft en lanceert binnenkort een nieuwe website.

Cliëntondersteuning (Algemeen Maatschappelijk Werk)

Iedereen heeft weleens problemen. Het kan zijn dat u er zelf en met de mensen om u heen niet uitkomt. Of er is niemand met wie u durft te praten over uw problemen. Een cliëntondersteuner van MaDi kan u ondersteuning geven bij het oplossen van probleem in uw dagelijks leven. Een verwijsbrief is niet nodig.

Waarmee kan cliëntondersteuning u helpen?

  • Bij moeilijkheden, zoals geweld of ruzie, met uw partner, kinderen of familie
  • Als u moeite heeft met het verwerken van het verlies van een dierbare of van een andere gebeurtenis
  • Bij gevoelens van angst, depressie, eenzaamheid
  • Bij problemen op uw werk
  • Bij echtscheidingsvragen

De cliëntondersteuner voert gesprekken met u. Alleen of samen met uw partner en/of kinderen. Vaak geven wij het advies om deel te nemen aan een gespreksgroep of cursus. U kunt daar dan, samen met mensen met vergelijkbare problemen, ervaringen uitwisselen en werken aan een oplossing.

Niet alleen!
Binnen de MaDi werken ook hulpverleners met een andere achtergrond die u kunnen helpen met vragen over schulden, administratie, wet- en regelgeving en hulp in huis. De cliëntondersteuners werken met deze collega’s samen in een team.

Bij ingewikkelde problemen, of als er van alles tegelijk aan de hand is, maakt het team samen met u een plan om u zo goed mogelijk te helpen. Na uw goedkeuring gaat één hulpverlener uit het team, samen met u aan de slag om het plan uit te voeren. Deze hulpverlener is dan uw vaste contactpersoon. Indien nodig kan de hulpverlener u verwijzen naar een meer gespecialiseerde instelling.

Wat kunt u zelf doen?
U heeft het meest aan de cliëntondersteuner  als u zelf ook veel doet. U kunt daarbij denken aan het op zoek gaan naar hulp in uw eigen omgeving, uw administratie op orde houden, uw afspraken nakomen en zelf bellen met instanties.

Wilt u meer over cliëntondersteunig weten?
Als u meer wil weten over cliënteondersteuning en de overige diensten van MaDi, bekijk dan de film door op onderstaand link te klikken. 

Film MaDi Algemeen

Wat is uw vraag?

Wat is uw vraag?

Geld en werk

Jongeren en geld

Vroeg Eropaf

Mantelzorg

Ruzie en geweld

Relatie en huwelijk

Gezondheid en ouder worden

Wonen