Welzijn op recept

Hebt u last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten? En wilt u daar iets aan doen, maar weet u niet hoe? Vraag uw huisarts om een verwijsbrief voor Welzijn op Recept. En maak een afspraak met de welzijnscoach voor een activiteit bij u in de buurt.

 

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een samenwerking tussen de Welzijnscoach en uw huisarts. Via een recept of verwijsbrief van uw huisarst komt u bij de welzijnscoach van Stichting MaDi. Door bezig te zijn met een activiteit wat u leuk vindt en waar u goed in bent, kunt u zich weer beter voelen.

Door nieuwe mensen te ontmoeten. Of een nieuwe of oude hobby op te pakken. De welzijnscoach helpt u hierbij. Samen bespreekt u wat u graag wilt doen.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • een kook- of breiclub
  • sport en beweging
  • spelletjesavond
  • een wandel- of dansgroep
  • samen eten
  • vrijwilligerswerk

Hoe werkt Welzijn op Recept?

Hebt u klachten, maar de huisarts heeft geen medisch recept hiervoor? Dan kan de huisarts u een Welzijn op Recept geven. Met dit recept stuurt de huisarts u door naar de welzijnscoach van stichting MaDi. Samen met de welzijnscoacht onderzoekt u wat het beste bij u past.   

Wat doet de welzijnscoach?

De welzijnscoach weet wat er bij u in de buurt te doen is. Zij helpt u bij de keuze en aanmelding van een activiteit. Als u het fijn vindt dat de welzijnscoach de eerste keer met u mee gaat, dan is dat ook mogelijk. De welzijnscoach helpt en begeleidt u.

Vragen

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de welzijnscoach via: 

M. 06 - 822 417 78
E. welzijnoprecept@madizo.nl.

Kijk ook voor meer informatie op welzijnopreceptamsterdam.nl

Wat is uw vraag?

Wat is uw vraag?

Geld en werk

Vroeg Eropaf

Mantelzorg

Wonen

Ruzie en geweld

Relatie en huwelijk

Verlies en rouw

Gezondheid en ouder worden