MaDi Amsterdam Zuidoost is nu Buurtteam Amsterdam.  Wilt u online een afspraak maken? Ga naar www.buurtteamamsterdam.nl/zuidoost en vul het contactformulier in.

Ga naar de nieuwe website van MaDi Diemen www.madidiemen.nl.

Geld en werk

 Ik luister liever naar informatie.

Tussen de 18 en 27 jaar? Ga naar Jongeren en geld.
Bekijk hier meer video's van Amsterdammers die uit de geldproblemen zijn gekomen.

HULP nodig BIJ GELDPROBLEMEN?

  • Gratis hulp     
  • Uw financiën op orde
  • Samen werken aan oplossingen
  • Minder stress, meer rust

U slaapt slecht of u piekert veel. Want u weet niet hoe u deze maand weer de rekeningen, de huur of de boodschappen moet betalen. Geldproblemen zorgen voor veel stress. Het kan zijn dat u tijdelijk het overzicht kwijt bent. 

Bij een betaalachterstand worden de problemen al snel groter. Gelukkig kunt u er wat aan doen. Maak direct een afspraak met ons. Samen vinden we  een oplossing om uit de geldproblemen te komen. 

Wat u kunt doen

 

1. Meld u direct online aan voor hulp bij geldproblemen of schulden.
Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

2. Bel 020 - 314 16 18 voor een afspraak. Of als u vragen heeft.

3. Stuur een mail naar info@madizo.nl.
Wij beantwoorden uw vragen of bellen u voor een afspraak.

4. Wilt u direct antwoord op uw vraag? Klik rechtsonder op   om te chatten.

  

Welke hulp krijgt u?

 


Als u een afspraak met ons heeft gemaakt, kijken we samen naar oplossingen om uit de problemen te komen. Hierbij kunt u denken aan:

  • verzamelen van de benodigde documenten. 
  • een overzicht maken van uw inkomsten, uitgaven en schulden. 
  • uw post ordenen
  • controleren of u in aanmerking komt voor voorzieningen zoals huur- en zorgtoeslag en kwijtschelding gemeentebelastingen
  • leren onderhandelen met schuldeisers
  • een saneringskrediet aanvragen

Ga naar meer informatie over schuldhulp.

Handige links:

Veelgestelde vragen:

Wat doe ik met de brief van de deurwaarder?

Krijgt u post van de deurwaarder, maar kunt u niet betalen? Dan kunnen wij u gratis helpen! Kom naar ons toe met uw post en de brief van de deurwaarder. Wij kijken samen met u of we iets kunnen regelen.

Wacht niet, doe het nu, want geldproblemen worden erger als u niets doet. U kunt ons ook bellen via T. 020 - 314 16 18 of kom naar een inloopspreekuur bij u in de buurt.

Mijn kind gaat studeren en ik kan de schoolboeken en het schoolgeld niet betalen. Waar kan ik terecht?
U kunt terecht bij MaDiZo voor gratis hulp! Samen met u kijken we of u recht hebt op extra geld of een voorziening. Wacht niet en neem contact op via T. 020 - 314 16 18. 
 
 
 
 
 
Ik wil en kan nu verhuizen. Heeft dat gevolgen voor de hulp bij geldproblemen die ik krijg?

Een verhuizing kan gevolgen hebben voor uw schuldhulpverlening.gratis hulp Maar niet altijd. Het is belangrijk om de verhuisplannen altijd te bespreken met uw hulpverlener. 

Hebt u geldproblemen en woont u in Amsterdam Zuidoost? Onze hulp is gratis. Meld u direct aan voor hulp of bel naar T. 020 - 314 16 18. 

 
Ik heb een brief gekregen van Vroeg Eropaf. Waarom krijg ik dit?
Amsterdam heeft afspraken met energieleveranciers, zorgverzekeraars en woningcorporaties. Zij geven ons een bericht als gratis hulp u niet op tijd betaald hebt zodat wij u kunnen helpen. Een Vroeg Eropaf medewerker gaat op huisbezoek, als u niet thuis bent, krijgt u een brief in de bus. 
 
Hebt u een brief van Vroeg Eropaf ontvangen? Lees hier wat u kunt doen.
Ik dreig mijn huis uitgezet te worden. Wat kan ik doen?

Krijgt u een brief met een ontruimingsdatum? Neem dan contact met ons op! gratis hulp Ook bij huurschuld of betalingsachterstanden is het verstandig SNEL hulp te vragen.

Kom snel langs tijdens het inloopspreekuur van ons hoofdkantoor op werkdagen van 9.00 - 16.00 uur.

 

 

Kan ik hulp krijgen als ik geldproblemen heb door mijn BTW aanslagen en aangiften?


gratis hulp Bij MaDiZo kunt u terecht voor gratis hulp en advies als u geldproblemen hebt. Ook als u ondernemer/ZZP'er bent kunnen we u helpen. We maken samen met u een plan en kijken wat er nodig is.

MaDiZo helpt u gratis. Bel voor een vrijblijvende afspraak of kom naar een inloop. Wacht niet te lang.

Wilt u zich direct online aanmelden voor hulp? Klik hier.

 
Raak ik mijn auto of huis kwijt als ik me voor schuldhulp aanmeld?

gratis hulp We maken altijd eerst samen met u een plan. Daarbij kijken we goed naar uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Kijken naar uw bezittingen hoort daar bij. Wat daarmee moet gebeuren wordt samen met u bepaald. Het kan beter zijn uw auto te verkopen, maar die kan ook nodig zijn om geld te kunnen verdienen. Heeft u een eigen huis in bezit? Dan krijgt u een gesprek met het hypotheekteam van de gemeente Amsterdam voor een advies. 
 
 
 
 
 
Als ik mij aanmeld voor schuldhulp, kan ik dan nog wel bij mijn geld?

gratis hulp De meeste mensen die bij schuldhulpverlening lopen gaan over hun eigen geld via de eigen bankrekening.
Er wordt een budgetplan gemaakt met vaste lasten en geld om van te leven. Wat overblijft wordt gereserveerd voor de schuldeisers. Soms besluit de schuldhulpverlener dat het verstandig is om uw geld te laten beheren. Dan worden de vaste lasten betaalt en krijgt u elke maand geld om van te leven.
Ben ik verplicht om onder bewindvoering te staan?
Soms is het nodig om via de rechter bewindvoering aan te vragen om geldproblemen op te kunnen lossen. U gaat hierover in gesprek met de gratis hulp schuldhulpverlener. Als u niet onder bewindvoering wilt staan, maar het is volgens ons de enige oplossing, dan kunnen we u niet goed helpen. Dat kan betekenen dat we de hulp helaas moeten stoppen.  

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.
 
 
 
 
 
Wat doet de schuldhulpverlening?
De schuldhulpverlener van MaDi maakt samen met u een plan om uw administratie op gratis hulp orde te brengen of om schulden af te lossen. Ieder plan is anders, het moet bij u passen. Met onze hulp gaat u zelf aan de slag. Soms kunt u de schuld snel  afbetalen en is uw administratie weer op orde. Als dat niet lukt, dan gaan we proberen een regeling te krijgen met hulp van de Kredietbank Amsterdam. Als u actief meewerkt om schulden af te lossen dan bent u na een aantal jaren schuldenvrij.
 
 
 
 
Ik sta onder bewind. Klopt het dat ik bij schuldhulp van €50,- per week moet leven?

Dat hangt af van uw inkomen, de hoogte van uw schulden en of u samenwoont met anderen.
gratis hulp Voor een 1-persoons huishouden blijft er na betaling vaste lasten en schulden vaak € 50,- per week over om van te leven. Voor een gezin kan het wat meer zijn. Het is niet zo dat u met geldproblemen altijd een bewindvoerder via de rechter krijgt. Er zijn ook andere manieren om uw schulden af te lossen.

Heeft u geldproblemen of schulden? Wacht niet te lang af en meld u direct online aan. 

 
Mijn woning wordt ontruimd. Wat moet ik doen?

Wacht niet tot het laatste moment, maar meldt u zo snel mogelijk bij het MaDi loket. U kunt dan vragen naar de crisisdienst. Onze collega’s gaan kijken naar de mogelijkheden. Misschien kan het ontruimen voorkomen worden.

 

Wat is het verschil tussen bewindvoering en budgetbeheer/inkomensbeheer?

gratis hulp Budgetbeheer/inkomensbeheer of bewindvoering is soms nodig om de geldproblemen op te kunnen lossen. De schuldhulpverlener van MaDiZo doet dit niet zelf, maar kan het wel als voorwaarde stellen. Bij allebei de mogelijkheden komt uw inkomen op een speciale rekening terecht en worden voor u de rekeningen betaald. U krijgt een vast bedrag per maand om van te leven.

Bij budgetbeheer/inkomensbeheer wordt uw inkomen door Plangroep beheerd. Dat is een bedrijf waar MaDiZo mee samenwerkt.
Bewindvoering moet worden aangevraagd via de rechter. De rechter wijst een bewindvoerder aan en die neemt ook de financiële administratie over. Dat betekent bijvoorbeeld dat uw post naar de bewindvoerder gaat. Bewindvoering is uitgebreider dan budgetbeheer/inkomensbeheer.

Bewindvoering of budgetbeheer tijdens een schuldhulptraject gaat altijd in overleg en alleen met uw toestemming.

Heeft u geldproblemen of schulden? Wacht niet te lang en meld u direct online aan

Ik heb schulden. Wat gebeurt er met mijn vakantiegeld?

Dat verschilt per situatie. gratis hulp

Zit je in de officiële schuldsanering? Dan wordt een (groot) deel van je vakantiegeld meegenomen als inkomen om je schulden af te lossen, net als je andere inkomsten.

Is er nog geen officiële schuldsanering (en is er geen loonbeslag)? Dan kijk je samen met je schuldhulpverlener naar de mogelijkheden om met je vakantiegeld een schuld in te lossen.

Heb je hulp nodig bij geldzaken? Of heb je schulden? Meld je direct online aan.

Hoe lang duurt de schuldhulpverlening?

gratis hulp Dit is bij iedereen anders. De schuldhulpverlener legt u vooraf uit wat wij gaan doen én wat u zelf moet doen. U hebt hier zelf een belangrijke rol in. Het traject loopt sneller en soepeler als u zelf vlug de zaken regelt die nodig zijn. Wat we wel van te voren kunnen zeggen is dat een traject bijna altijd langer duurt dan u zou willen, maar dat u dit door uw eigen inzet enorm kunt versnellen.

Van groot belang is uw eigen medewerking, uw motivatie en dat u al uw afspraken nakomt. Meld u direct aan voor schuldhulp.

 
 
 
Wat is een WSNP?

Wanneer het niet lukt om tot een afspraak met uw schuldeisers te komen voor het gedeeltelijk aflossen engratis hulp kwijtschelden van de schulden kunt u bij de rechtbank een verzoek doen om toegelaten te worden tot de WSNP. Om toegelaten te worden moet er altijd een aanvraag MSNP (zie onderstaande vraag) zijn gedaan door een schuldhulpverlener. Wanneer u wordt toegelaten tot de WSNP stelt de rechter een bewindvoerder aan. De bewindvoerder beheert de boedelrekening; het geld dat wordt gespaard voor de schuldeisers. Wanneer u zich aan de regels en verplichtingen houdt, verleent de rechter u aan het einde van de WSNP termijn een schone lei en bent u schuldenvrij.

Kijk voor meer uitleg naar het voorlichtingsfilmpje. 

Wat is MSNP (Minnelijke Schuldsanering Natuurlijke Persoon)?
gratis hulp Bij een minnelijke schuldsanering doet het bureau schuldhulp van MaDiZo namens u een aanvraag bij de Kredietbank Amsterdam om uw schulden te saneren. Wanneer de schuldeisers akkoord gaan met het voorstel van de Kredietbank is er een minnelijke regeling tot stand gekomen. Een deel van de schulden wordt vrij gescholden en een deel lost u af aan de Kredietbank over een periode van gemiddeld drie jaar. Daarna bent u schuldenvrij.
 
Lees hier wat u kunt doen om u bij ons aan te melden voor hulp.
Ik ontvang brieven van de deurwaarder, incassobureau, belasting, gemeente die ik niet begrijp. Kunnen jullie helpen?

Ja, we kunnen u gratis helpen! Krijgt u brieven die u niet begrijpt of niet goed kan lezen? Kom naar een van onze inloopspreekuren in de buurt en neem de brieven mee.

Wij kijken samen met u wat er in staat. Wacht niet, doe het nu en voorkom problemen. Zo nodig regelen we een afspraak met een van onze sociaal raadslieden. Kom naar een inloopspreekuur in de buurt.

Hoe kom ik van mijn schulden af?

Heeft u schulden en bent u het overzicht kwijt? Wanneer het niet meer lukt gratis hulp om een budgetplan te maken  of betalingsregelingen te treffen, kunt u misschien een saneringskrediet aanvragen. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren of u daarvoor in aanmerking komt en hoe dat in zijn werk gaat.

Lees hier wat u kunt doen om u bij ons aan te melden voor hulp.

 
Ik heb een dagvaarding gekregen. Moet ik naar de rechtbank?
Ja, u moet naar de rechtbank. Als u niet gaat, kunt u een boete krijgen. Wanneer u naar ons toe komt, kunnen wij u helpen om u voor te bereiden op vragen van de rechter. Kom met uw dagvaarding naar ons hoofdkantoor, Karspeldreef 1009 tussen 9.00 - 16.00 uur. Samen bespreken we wat u kunt verwachten bij de rechter. 
 
 
 
 
Kan ik hulp krijgen bij het invullen van het belasting formulier?

Bij MaDiZo kunt u gratis hulp krijgen bij het invullen van uw belastingformulieren. 
Wilt u een afspraak maken? Of binnen lopen tijdens een van onze inloopspreekuren? 

Ga naar de dichtsbijzijnde locatie waar u geholpen wordt. 
Of bel op werkdagen van 9.00 - 16.00 uur naar T. 020 - 314 16 18.

 
Ik heb een brief gekregen waarin staat dat mijn inboedel binnenkort wordt verkocht. Wat kan ik nu doen?
Wanneer uw inboedel wordt verkocht, is er sprake van een crisissituatie. In veel gevallen kunnen wij helpen om verkoop van inboedel te voorkomen. Kom zo snel mogelijk naar het hoofdkantorr, Karspeldreef 1009 tussen 9.00 - 16.00 uur en neem uw brief mee. 
 
 
 
Welke geldzaken moeten er geregeld worden als je kind 18 wordt?

Als je kind 18 wordt, is hij/zij financieel verantwoordelijk. Er dient dan rekening tegratis hulp
worden gehouden met een aantal veranderingen. Je kind kan het volgende doen:

1. Regel je zorgverzekering en zorgtoeslag.
2. Check ook je andere verzekeringen: uitvaart-, inboedel, reis- of aansprakelijkheidsverzekering.
3. Vraag een Digi-D aan.
4. Regel je bankzaken en leg elke maand een bedrag opzij.
5. Zit je nog op de middelbare school? Vraag een tegemoetkoming scholieren aan.
6. Praat met je ouders over je geldzaken. Tot je 21e zijn ouders verplicht om je financieel te ondersteunen.
7. Zijn je ouders gescheiden? Vraag hoe het zit met kinderalimentatie. Als je 18 bent is dit geld voor jou.
8. Schrijf je in voor een sociale huurwoning. Hoe eerder je je inschrijft, hoe beter. De wachttijden zijn erg lang.
9. Kijk ook op www.wijzeringeldzaken.nl voor meer uitleg.

Zijn er nog vragen en wilt u advies of hulp? Stuur een e-mail naar: jongerenloket@madizo.nl of bel naar T. 020 - 314 16 18.

BIJ GELDPROBLEMEN OF SCHULDEN
Is je kind al 18 en heeft hij/zij geldproblemen of schulden? Lees hier wat hij/zij kan doen om eruit te komen.

 

Wat is een stabilisatiecursus?

Dat is een cursus voor mensen die moeite hebben om alle stukken te verzamelen om een aanvraag in te dienen. Tijdens deze cursus krijgt u meer vaardigheden hoe om te gaan met instanties, met uw eigen houding en gedrag en uw financiële problemen. Deze gratis cursus duurt vier weken.

Ik heb niet genoeg inkomen. Kan ik extra geld krijgen?

Als u een laag inkomen hebt, zijn er misschien toeslagen waar u recht op heeft. Het is ook mogelijk gratis hulp om kwijtschelding aan te vragen voor bepaalde belastingen. Als er beslag wordt gelegd op uw inkomen moet er genoeg geld overblijven om uw vaste lasten te betalen en om van te leven. 

Wij kunnen samen met u uitzoeken waar u recht op heeft. Onze hulp is gratis. Kom naar het inloopspreekuur of meld u online aan en geef aan dat u een vraag heeft over geldproblemen.   

Kunnen jongeren vanaf 18 jaar hulp krijgen bij geldproblemen/schulden?
Ja, ook jij krijgtn hulp bij geldproblemen! MaDiZo heeft een speciaal jongerenteam dat je helpt. We maken samen een plan van aanpak dat bij jouw leven past. En als dat nodig is leggen we contact met specialisten voor jongerenschuldhulp. Ben je 18, woon je in Zuidoost en wil je weten wat voor jou het beste is? Neem contact op en stel je vraag. Het is gratis, we zijn er ook voor jou. Bel naar T. 020 314 16 18 of stuur een e-mail naar E.  jongerenloket@madizo.nl.


Ga naar meer informatie.

 

Dienen jongeren vanaf 18 jaar bij te dragen aan de inkomsten van het gezin?

Als je ouder bent dan 18 en thuis woont, dan maak je zelf afspraken met je ouder(s) of verzorger(s) over geld. Moet het gezin rondkomen van een uitkering en jij hebt een eigen inkomen, dan is het vaak nodig om bij te dragen aan de vaste lasten thuis. Want jouw inkomen is vaak van invloed op de gezinsuitkering.

Woon je in Zuidoost, ben je onzeker over geld of wil je meer weten wat de invloed is van jouw inkomen op het gezin? Bel ons op T. 020 - 314 16 18 voor al je vragen. Of kom langs tijdens een van onze inloopsreekuren.


 
Kan ik mij ook aanmelden als ik studeer?

Ja, studeer je en woon je in Amsterdam Zuidoost of Diemen dan kun je bij MaDiZo gratis hulp krijgen voor je geldzaken of als je problemen hebt.

Wacht niet als je vragen over geldzaken hebt! Meld je direct aan of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl.
Onze hulp is gratis. Of ga naar meer informatie.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag! Je huur mag niet te laag en ook niet te hoog zijn. Woon je in Amsterdam Zuidoost? Dan kunnen wij je advies geven en het voor je uitrekenen. En als je recht hebt op huurtoeslag, dan kunnen we je helpen met de aanvraag.

Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Vanaf 18 jaar betaal je zelf je zorgverzekering. Je hebt recht op zorgtoeslag wanneer je inkomen niet te hoog is. Ook maakt het uit of je met meerdere mensen een huishouden deelt of alleenstaand bent. Wij kunnen voor je uitrekenen waar je precies recht op hebt en je helpen de zorgtoeslag aan te vragen.

Wij helpen je graag. Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis.

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag hangt af van:

- de hoogte van je inkomen
- het aantal kinderen
- de soort opvang

Per kind kun je voor een maximaal aantal uren per maand kinderopvangtoeslag aanvragen. Het aantal gewerkte uren per ouder is ook van invloed. Wil je weten waar je precies recht op hebt? Maak dan een afspraak met een van onze Sociaal Raadslieden. 

Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

Hoe kan ik een belastingtoeslag aanvragen?
Misschien heb je recht op toeslagen. Je kunt ze aanvragen via de website van de Belastingdienst. Je hebt in ieder geval een Digi-D nodig. Sommige regels voor toeslagen zijn ingewikkeld. Wij kunnen samen met jou nagaan of je recht hebt op toeslagen en ze op de juiste manier aanvragen. Wacht niet te lang met het vragen om hulp. 
 
Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag. 
Er ligt een beslag op mijn inkomen of toeslagen. Wat moet ik doen?

Soms legt een deurwaarder beslag op je inkomen omdat je een betalingsachterstand hebt. Hierover zijn afspraken gemaakt: Je moet geld overhouden om van te leven en voor je vaste lasten. Weet je niet zeker of de beslaglegging klopt en heb je hulp nodig? Wacht dan niet te lang en maak dan snel een afspraak met ons of kom bij ons langs. Onze hulp is gratis. 
 
Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.
 
Ik krijg brieven van het CAK over mijn zorgverzekering. Wat moet ik doen?


Als je zes maanden je premie zorgverzekering niet hebt betaald, krijg je een brief van het CAK. Daar staat in dat zij de premie in gaan houden op je loon of uitkering. Tenzij je gaat betalen. Kun je de zorgpremie niet betalen? Dan kunnen we je gratis helpen. Wacht niet, maak snel een afspraak of kom langs. 

Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

 
Kan ik besparen op mijn zorgverzekeraar?


Dat verschilt per situatie. Het kan zijn dat je zorgverzekering te duur is en dat je betaalt voor iets dat je nietgebruikt of niet nodig hebt. Dan kun je misschien besparen op de kosten. Heb je al een voordelig en goed verzekeringspakket? Dan is besparen niet mogelijk. Wil je het zeker weten? Dan kunnen wij je gratis advies geven. 

Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

 
Ik heb mijn premie zorgverzekering niet betaald. Kan ik nu nog naar de tandarts?


Dat hangt ervan af hoe lang je je premie niet hebt betaald. Ook ligt het aan de voorwaarden van je zorgverzekering. Heb je een betalingsachterstand? Wacht niet en neem contact op met je verzekering om iets te regelen!

Heb je hulp nodig? Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of bel naar T. 020 - 314 16 18. Je kunt ons ook mailen via info@madizo.nl. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

Ik durf mijn post niet meer te openen. Wat moet ik doen.
Heb je een volle brievenbus met rekeningen? Of met brieven van deurwaarders? Maak je de post niet meer open? Wij kunnen je gratis helpen! Verzamel alles en kom naar ons toe of maak een afspraak. Samen zetten we het op een rij en maken we een plan. En we kijken of we regelingen kunnen treffen. Dan krijg je minder post en meer rust!
 
Meld je online aan voor hulp bij geldproblemen. Of kom langs bij een inloopspreekuur in de buurt.
 
Om hoge schulden te voorkomen, op welk moment kan ik het beste hulp zoeken?

Zoek zo snel mogelijk hulp! Als je achter loopt met betalen of een rekening niet kan betalen kun je geldproblemen krijgen. Een kleine achterstand kan uitgroeien tot een grote schuld. Wacht niet tot het te laat is. Neem snel contact op met ons. 

Meld je online aan voor hulp. Of kom langs bij een inloopspreekuur in de buurt.

Ik ben ondernemer/ ZZP'er. Kan ik ook bij jullie terecht?


Ja, als ondernemer met geldproblemen ben je welkom voor een advies! Maak een afspraak. Dan kijken we of wij kunnen helpen of dat we je beter kunnen verwijzen naar een specialist. In ieder geval kunnen we helpen je administratie te ordenen.

Meld je online aan voor hulp. Of kom langs bij een inloopspreekuur in de buurt.
 

 
Ik heb weinig geld en een laag inkomen. Van welke geldregelingen van de gemeente kan ik gebruik maken?

Heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op toeslagen, kwijtscheldingen of regelingen. Zoals een gratis bezoek aan de dierenarts of gratis openbaar vervoer voor ouderen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een inloopspreekuur bij jou in de buurt.

 

Ik kom niet uit Amsterdam. Waar kan ik terecht voor hulp bij geldproblemen?
Als je ingeschreven staat op een adres in Amsterdam, dan kun je gebruik maken van onze hulp of adviezen. In de hele stad wordt dezelfde diensten aangeboden. Woon je in Zuidoost, dan kun je bij ons terecht voor hulp bij geldproblemen.
 
 

 

Wat is uw vraag?

Wat is uw vraag?

Geld en werk

Jongeren en geld

Vroeg Eropaf

Mantelzorg

Ruzie en geweld

Relatie en huwelijk

Gezondheid en ouder worden

Wonen