Mantelzorg

Mantelzorg Zuidoost from Gemeente Amsterdam on Vimeo.

Mantelzorg is lange tijd en gratis zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende. Bijvoorbeeld uw partner, ouder of kind, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Gaat dit over u? Dan bent u mantelzorger.

De mantelzorg kan zwaar zijn en soms zelfs even te veel worden. We signaleren dat er ook veel jonge mantelzorgers zijn die de zorg voor een familielid op zich nemen. Zoals voor hun broertje, zusje, opa, oma of zelfs vader of moeder. Daarom bieden wij hulp aan mantelzorgers en jonge mantelzorgers.

  • Wilt u graag ondersteuning bij de mantelzorg?
  • Wilt u in contact komen met andere mantelzorgers?
  • Hebt u vragen over mantelzorg?

Mantelzorgers die in Amsterdam-Zuidoost wonen. Of mantelzorgers die voor iemand zorgen die in Zuidoost wonen. Zijn van harte welkom bij MaDiZo. U hebt geen verwijzing nodig en onze hulp is gratis. Ga naar meer informatie over wat onze mantelzorgconsulenten voor u kunnen doen en de locaties. Bekijk ook het mantelzorg cursusaanbod in Zuidoost.


Of luister hier naar meer informatie over het onderwerp Mantelzorg. 

Ga ook naar meer informatie over:

Veelgestelde vragen:

De zorg voor mijn partner is nu te intensief. Wat kan ik doen?

U kunt uw situatie bespreekbaar maken bij onze mantelzorgconsulent. De mantelzorgconsulent kijkt wat past bij uw situatie. Er zijn diverse mogelijkheden om de zorg te verlichten, zoals respijtzorg, maatjes, etc.

Bel of kom langs en maak een afspraak met onze mantelzorgconsulent. Want iedere situatie is uniek. We gaan samen kijken wat bij uw situatie past.

Waar kan ik terecht voor het vragen van mantelzorgondersteuning?

Neem contact op met de mantelzorgconsulent. De mantelzorgconsulent weet welke organisaties odnersteuning bieden, kent de mogelijkheden en geeft u een passend advies.

 

Hoe betrouwbaar is de hulp of ondersteuning die ik aanvraag?

Wij werken langdurig samen met erkende organisaties die ruime ervaring hebben bij het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers.

 

Wat is uw vraag?

Wat is uw vraag?

Geld en werk

Jongeren en geld

Vroeg Eropaf

Mantelzorg

Ruzie en geweld

Relatie en huwelijk

Gezondheid en ouder worden

Wonen